INDUSTRIËLE KEUKENS/RESTAURANTS




Een hoogwaardig keukenafzuigsysteem is essentieel in zowel commerciële industriële keukens als restaurants.
De hoofdtaak van een afzuigkap en het aangesloten afzuig-/afvoerluchtsysteem is het afvoeren van het mengsel van (water)dampen, vetten, vaste stoffen en geuren uit de keuken naar buiten. Dit mengsel wordt ook wel damp of stoom genoemd. Een ventilator, meestal geïnstalleerd in de afzuigkap, zuigt de dampen aan en blaast deze via speciale afvoerpijpen de open lucht in. Door het aanzuigen van vieze, vochtige en vettige lucht ontstaat er een onderdruk in de keuken, daarom is een goede ventilatie van de ruimte noodzakelijk.
Vetafzetting in het luchtafvoersysteem, de afzuigkap of in de aanwezige filters is licht ontvlambaar en brengt een groot brandgevaar met zich mee. Daarom vereisen keukenafzuigsystemen niet alleen goedkeuring en acceptatie, maar moeten ze ook regelmatig worden gereinigd door gespecialiseerde bedrijven.
Het gebruik van chemische reinigingsmiddelen en de door de ventilator gegenereerde overdruk vereisen dat het uitlaatsysteem druk kan weerstaan en beperkt daardoor de keuze van geschikte systemen. Voor grote keukens en restaurants adviseren wij onze alleskunner DW-KL. Dit geïsoleerde hoge temperatuur uitlaatsysteem heeft door een conisch insteeksysteem zonder siliconen- of EPDM-afdichtingen een permanent drukdichte verbinding tussen de RVS-buizen, die door de hete uitlaatlucht beschadigd zouden kunnen raken.