Pizza-ovens



Het allerbelangrijkste in elke pizzeria is een goede pizzaoven met de optimale temperatuur om te bakken. In de horeca vind je vooral elektrisch bediende pizzaovens, omdat deze punten scoren met hun snelheid en gelijkmatigheid in het bakproces. Gaspizzaovens zijn daarentegen vaak te vinden in mobiele ruimtes zoals snackbars of verkoopbusjes. Tenslotte heeft de klassieke houtgestookte steenoven vaak de voorkeur van fijnproevers en in de particuliere sector.
Ongeacht de bedrijfsmodus van de pizzaoven ontstaan tijdens het bakproces relatief hete uitlaatgassen van 400°C, die via een geschikt uitlaatsysteem naar buiten moeten worden afgevoerd. De vetten in het uitlaatgas en een hoog vochtgehalte verhogen op de lange termijn het risico op brand in de uitlaatpijp, dus regelmatige inspectie is essentieel.
Gespecialiseerde bedrijven gebruiken chemische reinigingsmiddelen voor het reinigen, dus dichtheid is een basisvereiste bij het selecteren van het juiste uitlaatsysteem. Vanwege de hoge uitlaatgastemperaturen zijn uitlaatsystemen met conventionele afdichtingen, bijvoorbeeld van siliconen, hier geen goede keuze. Daarom adviseren wij het gebruik van ons hittebestendige, conische uitlaatsysteem DW-KL met metalen oppervlak afdichting voor pizzaovens.